Ismerkedés az Excellel

1. lépés

Az Excel a legismertebb és legelterjedtebb táblázatkezelő szoftver a világon. Az évek során számos új képességgel bővült, és a felhasználói felülete is számos alkalommal megváltozott egészen a 2016-os verzióig. Első lépésként ismerjük meg az Excel felületét, beállításait és a legfontosabb függvényeket.

Excel 2016 alapok

Excel 2016 haladó

Excel haladó ismeretek és újdonságok

2. lépés

Bár a 2016-os verzió óta az Excel felülete nem sokat változott, a színfalak mögött számos új funkció és függvény került beépítésre a szoftverbe. Következő lépésben ezeket tekintjük át.

Excel haladó ismeretek és újdonságok

Excel függvények használata

3. lépés

Ami a kezdő Excel felhasználót a haladótól elválasztja, az a függvények használata. A függvények jelentik az Excel táblázatok szívét, és azok használata teszi lehetővé a legösszetettebb kalkulációk elkészítését játszi könnyedséggel. Következő lépésben a különböző függvényekkel fogunk megismerkedni és lehetőséget biztosítunk azok kipróbálására is.

Excel függvények használata

Excel függvények használata - haladó

Visual Basic alkalmazásfejlesztés

4. lépés

Számos esetben találkozhatunk olyan vállalati feladatokkal, amelyeket lépésről lépésre ugyanúgy kell végrehjtani, csak az adatforrás más. Ezekeben az esetekben segítenek nekünk a makrók, amelyek segítségével egy gombnyomással végrehajthatunk, akár több száz lépést is egy pillanat alatt. A következő tananyagok a makrók készítésébe nyújtanak betekintést.

Visual Basic alkalmazásfejlesztés alapok

Visual Basic alkalmazásfejlesztés haladó

Adatvezérelt prezentáció

5. lépés

Az adatokat nem elég előállítani, azokat nem árt olyan formába hozni, hogy az mások számára könnyen érthető és feldolgozható legyen. Látszódnia kell az adatok közti összefüggéseknek és a lényeget is ki kell emelni valamilyen formában. Utolsó tananyagunkban azt mutatjuk meg, hogyan lehet az Excelt és a PowerPointot együtt használni.

Adatvezérelt prezentáció