Adatbiztonsági és informatikai tudatosság

Az informatika és az internet adta lehetőségek mellett fontos, hogy megismerjük a ránk leselkedő veszélyeket is annak érdekében, hogy biztonságosan és tudatosan tudjunk az információs rengetegben navigálni.

Szeretném megrendelni

1. Az általános informatikai tudatosság megteremtése

Az adatbiztonsági incidensek túlnyomó többsége nem technikai hibák eredménye, hanem emberi mulasztások következményei. Ezért rendkívül fontos, hogy ne csak az IT-szakemberek, hanem minden felhasználó, legyen az diák, nagymama vagy irodai dolgozó, tisztában legyen az internet és az informatika veszélyeivel.

2. Vállalati informatikai tudatosság és adatbiztonság

A vállalati informatikai rendszerek kiemelt célpontjai a különféle IT-alapú támadásoknak, mivel rajtuk keresztül lehet a legegyszerűbben titkos adatokat megszerezni és a vállalati rendszerekbe behatolni. Ennek megfelelően kiemelten fontos, hogy minden vállalati dolgozó tisztában legyen az adatok biztonságos kezelésével.

3. Speciális területek az információbiztonságban

Ismerj meg olyan specifikus területeket információbiztonsági szempontból, ahol a támadások valószínűsége kiemelt lehet! Válj ellenállóvá az adathalász próbálkozásokkal szemben, használd mobileszközeidet és webböngésződet körültekintéssel, és akadályozd meg, hogy értékes adataid zsarolóvírusok áldozatává váljanak.